2014. október 5., vasárnap

Krassovány Ágnes logopédus

1. Milyen foglalkozás(oka)t fogsz tartani a Kézügyesek Galérián?

Logopédiai témájú előadássorozatot fogok tartani négy szombaton keresztül. A beszédfejlődés szakaszairól, a logopédiai feladatellátásról, tudatos beszédnevelésről, kétnyelvűség kérdésköréről és egyéb esetlegesen felmerülő témákról fogunk beszélgetni.

2. Mi a civil foglalkozásod?
Negyedik éve logopédusként dolgozom egy pedagógiai szakszolgálatnál.

3. Mi a célod, mit szeretnél elérni a foglalkozásaidon?
A legfőbb célja az előadásaimnak az a fajta prevenció, amivel sok sok szülő nincsen tisztában. Nem azért, mert érdektelenek, hanem mert nem biztos, hogy tudatában vannak a beszédfejlődés állomásaival és azok lehetséges akadályaival. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mik azok a kritikus pontok egy gyerkőc beszédének fejlődésében, amik informatívak lehetnek a további tanulási folyamataiban.
                                                                 
4. Kiknek ajánlod a foglalkozásaidat?
Mindenkinek, akinek van gyereke, vagy szeretne gyereket, vagy szimplán csak érdeklődik a téma iránt. De azoknak a szülőknek is, akiknek érintett a gyermeke.
                                                                                    
5. Vezetsz blogot is? Ha igen, miről?
Nem, de nem biztos, hogy ez így is marad!

6. Mi volt az eddigi legnagyobb sikered ezen a területen?
Hogy is mondjam... nem akarok nagy szavakat használni, de nagyon jó érzés, amikor bepördülnek az ’r’ hangok, vagy végre kijönnek a ’k’ hangok tisztán. Amikor a gyerkőc szemében is azt látom, hogy ragyog a sikerélménytől, ezek apróságok, de nekem minden ilyen apróság óriási öröm.

7. Mi volt az eddigi legnagyobb élményű felkérés?
A legnagyobb élményt nyújtó felkérés, ha lehet így nevezni még most is zajlik. A szakszolgálatunkat felkérte a szegedi főiskola arra, hogy vegyünk részt a logopédus hallgatók gyakorlati képzésében. Ebben a félévben én kaptam azt az igazán szép feladatot, hogy három hallgatónak vagyok a gyakorlatvezetője. Hihetetlenül motiváló az, hogy leendő kollégák tanulnak tőlem! Szeretem őket is és az egész gyakorlatvezetősdit is.

8. Milyen fórumokon képzed tovább magad?
Szakirodalmi folyóiratokat rendszeresen olvasok, de tervben van jó néhány olyan tanfolyam, ami kiegészíti a jelenlegi tudásomat. Csak hát idő, idő, idő..

9. Hobbi vagy vállalkozás?
Hobbim sok van, nincs kimondott kedvencem, mikor mi jön rám. Van, hogy ékszereket készítgetek saját célra vagy ajándékba, van, hogy rám jön a bicikli mánia, vagy a koncertek, vagy a lakás dekorálása DIY alapon. Mikor mi.

10. Mik a terveid a jövőre nézve?

Le kell majd szakvizsgáznom, ugyanis a munkahelyemen ez kötelező, de még erre is van időm. Szeretnék egy olyan szakvizsgát találni, és megcsinálni, ami szakirányú, nem pedig általános. Jó lenne a főiskolával is fenntartani a kapcsolatot, valamint jó lenne az eszköz és irodalom tárat is folyamatosan bővíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése