2013. december 8., vasárnap

SütiCake - Sánta Dóri formatortái

1. Pár mondatban írd le, hogy mivel foglalkozol!

2012-ben hoztam létre a SütiCake nevű facebook oldalamat. Mikor elkezdtem, még javában ismerkedtem az alapokkal és a szakmával. Idén júniusban végeztem cukrászként, azóta teljes erőbedobással foglalkozom a sütikkel hobbi szinten. Főként a házias ízek képviselőjének tartom magam. Ez megmutatkozik az alapanyagok beszerzésében is. Kizárólag tanyasi tojásból sütök, a piacon olyan termelőktől vásárolok, akik tudják garantálni a jó minőséget, hazai termékeket. Általam befőzött házi lekvárokkal, friss idény gyümölcsökkel ízesítek. Kizárólag természetes alapanyagokat használok, aromák kizárva. Nagyon fontos, hogy adalékmentes készítményekkel dolgozzak. Minden egyes torta egy alkotás, főként formatortákat készítek, melyeknél törekszem, hogy minél jobban tükrözzék a valóságot. A torták mellett a kedvenceim a cupcake-ek, cakepop-ok de a Dédnagymamák receptjeit újjáélesztem s megidézem a régmúlt világ ízeit.

Describe what you are doing!
In 2012 I created my SütiCake facebook profile. I was still a beginner then. In 2013 I graduated as a pastry chef, and from then on I could devote myself to my hobby completely. I consider myself a representative of homely tastes. This is also shown in where I get the ingredients from. I use only farm eggs and buy ingredients from vendors who can guarantee good quality and homely products. I use my own homemade jams and fresh seasonal fruits to flavour the cakes. I use only natural ingredients, no artificial flavours. I consider it very important to use and make only additive-free products. Each and every cake is an artwork, since I mainly create form cakes with which I hope mirror reality the best I can. I also love making cupcakes and cake pops, but I enjoy reinventing great-grandmothers’ recipes and recall the flavours of the past.

2. Miért pont ezt az "anyagot" választottad?

Próbálom alapvetően családomat, barátaimat megismertetni a cukrászat másik oldalával, ahol gyümölcsös krémekbe nem aromát, pasztákat használok, hanem friss gyümölcsöt (idénynek megfelelően) vagy esetleg fagyasztottat. Egy alap főzött vaníliás krém is tud egyszerű de nagyszerű lenni, minden csak az alapanyagokon múlik; tanyasi tojás, vanília rúd, házi tej. Magyarországon nincs még olyan mértékben elterjedve a minőségi élménynyújtás. Szeretném a jövőben, ha az embereknek olyat tudnék nyújtani, mellyel újból felfedezik a valódi ízeket és illatokat.

Why did you choose this "material" in particular?

My basic idea is to make my family and friend more familiar with the other side of confectionery, where there are no artificial flavours, but only fresh (or frozen) seasonal fruits. A basic cooked vanilla cream can be great, it all comes down to ingredients, if they are of good quality, the end result will be of good quality, too. Quality experience providing is not yet widespread in Hungary. My aim is to be able to provide people who order from me the experience of reinventing real taste.



3. Mikor fedezted fel magadban a fogékonyságot, tehetséget?
Már 13 éves koromban hobbi szinten elkezdtem sütögetni otthon a nagy családunk örömére.
When did you realise you have talent?
I started baking cakes as a hobby when I was 13, to the great delight of my extended family.

4. Hobbi vagy vállalkozás?
Szeretnék túllépni a hobbi szinten, keresem az anyagi forrásokat, hogy megvalósítsam az álmomat, egy saját SütiCake kávézó létrehozásával.
Hobby or main source of income?
I would like to go beyond the hobby level and I am currently tríing to find the finances to realise my dreams and establish a SütiCake café of my own.



5. Hol lehet vásárolni Tőled, személyesen találkozni?
A facebook oldalamon keresztül.
Where can people order from you or even meet you in person?
Via my facebook page.
 
6. Honnan merítesz ötleteket, inspirációt?
Az internetről, főként tumblr oldalakról, mint például pinterest, weheartit.
Where do you get ideas, inspiration from?
From the Internet, especially tumblr, pinterest and weheartit.

7. Vannak-e visszajelzések, van, hogy valaki mondja, másnál látta és beleszeretett, ezért keresett meg?
Persze, mindig kapok visszajelzéseket, sms, e-mail formában, az „alkotásaimról”.
Do you get feedback from your customers?
Sure, I always get feedback, either via texts or via emails.

8. Mi a marketing stratégiád?
Nincs még kidolgozott marketing stratégiám, még nem léptem a profizmus útjára. Alapvetően szájhagyomány útján terjed a hírem, illetve aktívan jelen vagyok közösségi oldalon.
What is your marketing strategy?
I don’t have a marketing strategy yet, I have not yet taken the professional road. My name usually spreads by word of mouth, but I am also quite active on social media.

9. Hogy néz ki egy „munka”napod?
Kora reggel a piacon és áruházban szerzem be a hozzávalókat. Ezután megsütöm a tésztát. Közben elkészítem a krémeket. Délután elmegyek dolgozni. Este betöltöm a tortát, majd másnap befejezem torta burkolását és díszítését.
What does your working day look like?
I get up early and get the things I need on the market and in the store. I go to work in the afternoon. I bake the cake in the evening and finish it (do the decoration) the day after.

10. Hogy néz ki egy munkafolyamat?
Alapvetően mindig egy kép adja a kiinduló ötletet, melyek átformálok a saját ízlésem szerint. Vázlatokat készítek, az adott témában tájékozódok az internetről. Ezután beszerzem a hozzávalókat a kedvenc árusaimtól, majd elkészítem a tortát, és végül megörökítem a kész „alkotást” fénykép formájában.
What does a work process look like?
Usually a photo provides the underlying theme, which I adjust to my taste. I draw different versions and browse in the topic on the Internet. Then I get the ingredients from my favourite sellers, make the cake and take a photo of it.

11. Mik a terveid a jövőre nézve?
Saját kávézó, sütiző létrehozása, működtetése.
What are your plans for the future?
Having and operating a café or a cake shop of my own.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése