2013. november 11., hétfő

Vidorka - Csernai Dorka körsálai és táskái.

1. Pár mondatban írd le, hogy mivel foglalkozol (kiknek mit miből készítesz)!
"Textilszerelem. Táskamánia. Fantázia." Ezzel a mottóval kezdtem meg a varrást úgy másfél éve. Azóta is maradt a textil, illetve most fával bővítem-egyelőre még kísérleti szinten- a fantáziálást.

Describe what you are doing!
“Love for textiles. Bag mania. Fantasy”. I started sewing about a year and a half ago with this motto. Textile as such remained, and I have brought in wood – for the time being only on an experimental level.


2. Miért pont ezt az anyagot választottad?
Nagymamám varrónő, gyermekkorom meghatározó élményei közé tartozik a padláson vele töltött idő, amikor a szebbnél-szebb anyagokat tettük-vettük a nagy dobozokban, gondolkodtunk, miből mit varrjunk. Na és amikor már hajnalok-hajnalán zakatolt a Singer, a szabászolló hangja, a tűk csörgése a Niveás fémdobozban, az anyag hasadása... mindez a textilszerelemhez vezetett.

Why did you choose this material in particular?
My grandmother is a dressmaker and the time spent with her in the attic belongs to my most vivid childhood memories. We went through the gorgeous materials in the big boxes, trying to think what to make from them. Early in the morning, I could hear the rattling of the Singer, the neat sound of tailor’s scissors, the clammering of needles in the metal Nivea box, and all this led to my big love for textiles.


3. Mikor fedezted fel magadban a fogékonyságot, tehetséget?
Régóta motoszkál bennem a tettvágy, úgy másfél éve kezdtem el célzatosan anyagokat keresni és varrni.

When did you realise you have talent?
I have felt the urge to do something for a long time, but I only started looking for materials and sewing since about a year and a half.


4. Hobbi vagy vállalkozás?
Kezd komolyra fordulni...:)

Are you doing this as a hobby or is this a source of income?
It is starting to get serious...:)

5. Hol lehet vásárolni Tőled, személyesen találkozni?
A facebookon vagyok jelen (www.facebook.com/csernai.dorka VIDORKA) illetve személyesen is lehet velem találkozni, Szegeden, Budapesten, Egerben... tulajdonképpen országszerte. Egyébként egy csodálatos helyen élek, ott is várok bárkit szeretettel;) (Leleszi Pihenő https://www.facebook.com/leleszipiheno (szerkesztő megjegyzése:))

Where can people buy from you, meet you in person?
I am on facebook (www.facebook.com/csernai.dorka VIDORKA) and people can also meet me in person in Szeged, Budapest, Eger... basically anywhere in the country. I live in a wonderful place, by the way, everybody is welcome to visit it;) (Leleszi Pihenő https://www.facebook.com/leleszipiheno (editor's note:))


6. Honnan merítesz ötleteket, inspirációt?
Az ötleteket az álmatlan éjszakákból illetve a természetből merítem, a férjem pedig a legnagyobb "inspirátorom".

Where do you get ideas, inspiration from?
I get ideas during sleepless nights and from the nature, and my husband is my biggest inspirer.


7. Vannak-e visszajelzések, szoktak-e írni, képet küldeni a vásárolt áruról, van, hogy valaki mondja, másnál látta és beleszeretett, ezért keresett meg?
Nagy öröm, hogy a legtöbb vásárlóm akár hetek-hónapok múltán is visszajelez, vagy látom a képeit a közösségi oldalon, ahol egy Vidorka körsálat vagy táskát visel. Vásárokba gyakran jönnek visszatérő körsál-szerelmesek, ajánlás alapján is egyre többen.

Do you get feedback, do people send you photos of themselves with the purchased goods, or look for you because they saw a friend wearing your scarf?
It is always great joy when a customer sends feedback weeks, months after buying a scarf, or when I see them on facebook wearing it. On fairs more and more scarf-lovers are recurrent buyers, and many people come because somebody recommended me.


8. Mi a marketing stratégiád?
Addig varrok körsálat, amíg mindenkinek lesz egy! Aztán jönnek a táskák, a g...:)

What is your marketing strategy?
I will continue sewing until everybody has a scarf! Then come the bags, and then the... J


9. Hogy néz ki egy „munka”napod? Mikor dolgozol? Van külön műhelyed, munkaasztalod, zegzugod az otthonodban?
Egy 20 hónapos kislány mellett nappal nehéz lenne, így éjjel varrok. Hogy hol? Érdekes, mert a régi kis lakásunkban is a fürdőszobában alakult ki a varrósarok, és most a nagy házban is úgy tűnik, hogy a fürdőszoba a legideálisabb hely az alkotáshoz.

What does your workday look like? When do you work? Do you have a
workroom, a desk, a private corner in your home?
Working during daytime would be impossible with a twenty-month-old little lady, so I usually work at night. And the answer to where is interesting: in our old house I used to work in the bathroom, and in our new house bathroom seems to be the best solution again.


10. Hogy néz ki egy munkafolyamat (ötlet, rajzolás, tervezés, anyag megvétele, elkészítés, fényképezés, árusítás)?
Van, hogy napok leforgása alatt elkészül egy sál vagy táska, van, hogy hónapok, mire a szerelmetes anyagból megálmodom A terméket. Rajzolni előre nem szoktam, fejben van minden, szabok s varrok. Szerencsére általában gyorsan beleszeretnek a termékeimbe. De van olyan is, hogy én szeretek meg valamit annyira, hogy egyelőre nem tudom eladni senkinek.

What does a work process look like (idea, drawing, designing, buying the material, actual work, photo, selling)?
Sometimes a few days are enough to create a perfect scarf or bag, and sometimes it takes months to turn a textile I fell in love with into THE item. I never draw beforehand, it is all in my head, I cut and I sew. Luckily, people quickly fall in love with the things I create, but sometimes I get so attached I can’t let them go.


11. Mik a terveid a jövőre nézve?
Hmm...ezen most inkább elgondolkodom, mint hogy leírjam ;)

What are your plans for the future?
Hmm... let me rather think about it than write it down ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése