2013. november 18., hétfő

Babarczi Katica

1. Pár mondatban írd le, hogy mivel foglalkozol!
Jelenleg szabadúszó alkotó vagyok és amennyire az alkotás fogalma tág, az én tevékenységem is meglehetősen sok mindent magába foglal: arculatot, logót, weboldalt tervezek, de ha készülünk a Bödön vásárra, akkor az eszközeim a tű és a cérna – Antal Annával játékokat varrunk, ékszereket kreálunk Pepecs néven.
 
Describe what you are doing!
I am currently a freelance designer, and what I do covers a spectrum of activities as wide as the term itself: I design identities, logos, webpages, but at Bödön my tools are needle and thread: I make toys and jewellery with Anna Antal, under the Pepecs covername.


2. Miért pont ez(eke)t a kreativitási módo(ka)t választottad?
Ellentmondásosan hangzik, hogy nyughatatlan ember vagyok miközben a türelmem végtelen, ha szöszmötölni kell. Mindez azt jelenti, hogy nagyon motivál az alkotás, az a gondolat, hogy létrejön valami, nyoma van annak, amit teszek, de még be sem fejeztem egy projektet, máris a következőn kell morfondíroznom. Mindeközben egy-egy munka nagyon időigényes, „pepecselős”, legyen szó pixeltologatásról, vagy amin jelenleg is dolgozom, a Tep készülő mobilalkalmazás (www.gettep.com) quest-jeinek illusztrálásáról.



Why did you choose this/these modes of creativity?
It may sound contradictory, but I am a very impatient person with endless patience for crafting and designing. This means I am motivated by the thought of creating something, something that leaves a trace, but I usually don’t even finish the project and am thinking about new ideas. Meanwhile, individual projects involve many time-consuming stages, be it "moving pixels around", or something I am working on right now, illustrating quests for Tep mobile application (www.gettep.com).




3. Mikor fedezted fel magadban a fogékonyságot, tehetséget?

Nem tehetségnek nevezném mindezt, hanem (kissé költőien fogalmazva) kiolthatatlan érdeklődésnek J, amit sikerült kiskorom óta életben tartani. Folyamatosan próbálgatom a határaimat, rengeteg dolgot kell még megtanulnom és remélem, hogy lesz rá lehetőségem. Az ilyen egyik lehetőség, és így mérföldkő a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökségnél (http://www.binga.hu/) betöltött gyakornoki pozíció volt, az én történetem tulajdonképpen ott 2012 őszén kezdődött (ebből kiderül az is, hogy mennyire nem is volt az régen), és bár még rengeteg dolog áll előttem, az alapot nekik köszönhetemJ.

When did you realise you have talent?

I would’nt call it talent per se, but rather undying desire to learn and know more, which I managed to keep alive since childhood. I am constantly pushing my limits, since there are many more things I want to learn. I hope I will have the opportunity to do so. One such opportunity and also a cornerstone in my career was the internship at Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség (http://www.binga.hu/), so we can say my story started in the Autumn of 2012. Though there is plenty more to learn, they gave me the solid ground to build on.

4. Hobbi vagy vállalkozás?

Viszonylag rövid ideje döntöttem úgy, hogy nem fér el a hobbi és a munka egymás mellett, abba kell hagynom az egyensúlyozást.
A szabadúszás alapvető hátránya, hogy hónapokkal előre kell gondolkodnom a munkáról és az anyagiakról, bárminemű szerződés ellenére is bizalomjátékról van szó a megrendelő és az én részemről is. Az előny talán minden más (pl. rugalmas időbeosztás stb.), de a tapasztalataimmal remélem csak növekszik a repertoár.



Hobby or main source of income?

Not so long ago, I realised I cannot continue to balance designing as a hobby with a full-time job, so I became a freelancer. The main drawback of freelancing is that I need to think in advance for months both project-wise and financially. Regardless of any contracts, this is a trust-game between me and my client. Everything else can be listed as advantage (flexible working hours, etc.) and hopefully as my experience widens, so will the range of services I offer.

5. Hol lehet megtalálni, illetve a Pepecs cuccokat megvásárolni?

Ha bárki szeretne logó-, arculat-, weboldaltervezést, akkor írjon a katica.babarczi@gmail.com címre és felvesszük a kapcsolatot. A Pepecs kézműves termékeiről a facebookon találtok információt, illetve szintén írhattok nekem is.



Where can people find your stuff, or order toys and jewellery?
You can contact me via email if you’d like me to create a webpage, an identity, or a logo (katica.babarczi@gmail.com). For Pepecs stuff look it up on facebook, or send me an email, too.

6. Honnan merítesz ötleteket, inspirációt?
MindenhonnanJ Az internet nagyon jó barátom, rengeteget tanulok nap mint nap mások munkáiból, bármilyen kép, szöveg, weboldal inspiráció lehet, azt hiszem nincs konkrét megnevezhető forrás, amit egyként kiemelnék.



Where do you get ideas, inspiration from?
Anywhere, really. The Internet is a really good friend of mine, I learn a lot every day from other people’s work. Every photo, text, webpage can be an inspiration, I don’t have a specific source of inspiration.



7. Vannak-e visszajelzések a munkáddal kapcsolatban?
Ugyan konkrét példám még nincsJde tekintve, hogy még semmilyen módom nem reklámozom magam és mégsem unatkozok egy percet se, azt hiszem mégis működhet valami.

Do you get any feedback from your clients?
I don’t have specific examples, but since I get projects without even advertising myself, something must be working.



8. Mi a marketing stratégiád?
Nincs, de majd lesz, mert kell lennieJ

What is your marketing strategy?
I don’ have one yet, but I will, because I should haveJ

9. Hogy néz ki egy „munka”napod?
Reggel 8-kor ülök géphez dolgozni, ezt igyekszem tartani. A nap további része a legszorosabb határidőtől függ, sokszor dolgozom éjszakába nyúlóan, mert több dolgon is kell egyszerre munkálkodni.

What does your working day look like?
I start working at 8 o’clock in the morning, this is something I am firm on. The rest of the day depends on the closest deadlines, I often work till late at night, since I need to work on several different projects at the same time.




10. Hogy néz ki egy munkafolyamat?
Ha logótervezésről van szó, akkor nagyon sokat firkálok, ez akár napokig is eltarthat. Ha a meglévő tervekből látok olyat, aminek a nyomvonalán érdemes elindulni, akkor elkezdem gépen kidolgozni, variációkat gyártani, azt leszűrni és a legjobbakat bemutatni a megrendelőnek, itt kezdjük el együtt formálni a koncepciót, mígnem kiforrja magát a megfelelő változat.


What does a work process look like?
If I am designing a logo, I draw a lot, this can last for days. If there is something from that scrabble I consider worth developing, I start working on it on the computer, make variations, filter them and then show the best ones to the client. This is when we agree on the idea and start brainstorming, until the end version is completed.



11. Mik a terveid a jövőre nézve?
Szeretnék céges tapasztalatot szerezni a jövőben, ehhez igyekszem most a megrendelések mellett megszerezni a szükséges tudást. Úgy gondolom, hogy ha idő közben mégis az önálló vállalkozás mellett döntök majd, akkor is nagyon fontos, hogy belelássak egy cég életébe és arról is képet kapjak, hogy én miként tudok benne működniJ.

 
What are your plans for the future?

I would like to get some company experience in the future, so I am trying to acquire the appropriate knowledge to be able to do that. Even if I decide to run an independent enterprise, it is still very important for me to get insight into a company’s life to be able to decide how I can function in it.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése