2014. szeptember 21., vasárnap

A Kézügyesek Galérián októbertől induló programokról

Kedves Mindenki!
Ez most egy rendkívüli poszt, amelyben az októbertől induló programjainkat szeretném röviden bemutatni, elsősorban azoknak, akiknek esetleg még újat mondanak az elnevezéseik.
Bátran kereshetitek a programosainkat is, illetve engem is személyesen az üzletben, nagyon szívesen segítünk, hogy megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb időtöltést!

1.
BÁRTHÁZI ESZTER
alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

CSIKUNG TANFOLYAM ÉS KÖZÖS GYAKORLÁSOK
A csikungnak mintegy 4000 éves hagyománya van Kínában. Különböző fajtái különböző célokat szolgálnak, úgy mint az egészség megőrzése, a gyógyítás, az élet meghosszabbítása, a küzdőképesség növelése vagy akár a megvilágosodás. Az egy alkalmas tanfolyamon a Nyolc brokáttekercs csikung egyszerű mozdulatokat tartalmazó álló gyakorlatait sajátíthatják el a résztvevők, amelynek rendszeres gyakorlása az egészség megőrzésében segíti a gyakorlót.
A tanfolyamot végzettek számára lehetőség nyílik rendszeres heti közös gyakorlási lehetőségre, ahol lehetőség van az esetlegesen felmerült kérdések megvitatására, vezetett gyakorlásra, ill. egyéb csikung gyakorlatokkal is megismerkedünk.
A csikung gyakorlása során az energiával dolgozunk, a test beállításával, mozgatásával, a figyelemmel, ill. a légzéssel az energiákat a megfelelő helyre irányítjuk, így eloszlatva az esetleges energiablokkokat, vagy épp töltve az energiahiányos helyeket. A csikung jótékony hatása azonnal érezhető, a gondolatok elhalkulnak, a fej kicsit kiürül. Hosszú távon gyakorlása jó hatással van az ízületekre, erősíti a gerincet, hozzájárul a helyes tartás kialakításához, a test és a lélek egyensúlyához. Az izmok és az ízületek rugalmassága növekszik, a belső szervek vér- és energiaellátása javul, az immunrendszer erősödik.
A csikung gyakorlása nem kötött életkorhoz, és semmiféle előképzettséget, alkati adottságot nem igényel, élethosszig lehet gyakorolni.


2.
CZABARKA ZSUZSANNA
Móra Ferenc Múzeum grafikusa

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Babák, bábuk, kószák, gyülevészek
Kéthetente keddenként 17:00 – 19:00

október 7.         marokbaba vagy zsebibaba 
október 21.       nyurgababa 
november 4.      lencsibaba 
november 18.    fülcsibaba   (meggymaggal töltött melenkék)
december 2.      repülő angyalok (Ádvent)
december 16.    angyalbaba   (Karácsony)

Czabarka Zsuzsanna vagyok. Van egy kis műhelyem, a Fabrika műhely. Ez valójában én magam vagyok, s amikor így nevezem magam, akkor babákat varrok - meg minden mást – textilből. Mindig is szívesen osztottam meg ebbéli örömömet másokkal, szívesen adtam át tudásomat, tapasztalataimat másoknak, ezért üdvözlöm a Kézügyesek ezen igyekezetét, s ha lehet, adom szívem-lelkem.
Célom: Beavatni másokat, anyákat, leendő anyákat, várandósokat... gyermekvalójukat magukban
hordozókat, vagy az erre vágyókat ebbe a csöpp teremtésbe: létrehozni bábut, babát... emberképmást vagy állatfigurát, képzeletbeli lényeket. Magunk vagy gyermekünk által megrajzolt
figuráknak testet ölteni, formát adni kósza vágyaknak...
Eszközök: Ehhez – első körben – a textilt hívom segítségül. A rongyos-zsákot, a tűt, a cérnát, netán a
varrógépet (ha engedik a körülmények). Persze, gyűszűt is! És gombot, flittert, fonalat...
Minden alkalommal egy megvalósítandó baba, lény szabásmintáját.
Fölkínálom a segítségemet... adom szavaimat, ötleteimet.
Szándékom, hogy a kezdeteknél minden alkalommal minden résztvevő létrehozhasson valamit, ami készen van. De a továbbiakban elképzelhető, hogy az alkotás több foglalkozáson átnyúlik. Esetleg csoporttá alakul a társaság, s nagyobb, netán közös dolgot hoz létre... Tervez és megalkot...


3.
FAZEKAS MELINDA
SZTE Karrier Iroda szakmai vezetője

KARRIER TANÁCSADÁS
2005 óta szervezek olyan rendezvényeket és tartok magam is olyan képzéseket, melyek a hallgatók, friss diplomások álláskeresésre való felkészülését segítik elő. Ez a kör az utóbbi 2 évben kiegészült a már több éves tapasztalattal rendelkező alumnikkal, akikben megfogalmazódott a váltás gondolata vagy akár kismamaként szeretnék újragondolni munkaerő-piaci lehetőségeiket.
Kedvenc „műfajom” mindig is a tanácsadás volt, szeretem azt a fajta egymásra hangolódást, közös munkát, mely során együtt dolgozunk a célok tisztásáért, a lehetséges vonalak számbavételén, a konkrét lépések megtételén.  2013/2014-ben elvégeztem egy nemzetközi életpálya facilitátori képzést is, mely új színekkel gazdagította tanácsadói munkám. Anyukaként magam is tudom, hogy nem zökkenőmentes a munkaerőpiacra való visszalépés és sokakban megérlelődik az az igény is, hogy más területen próbálják ki magukat. Nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek, mely lehetővé teszi, hogy tapasztalataimmal és tudásommal segítsem azokat az anyukákat, akiknek fontos, hogy kiteljesedjenek munkájukban és akik, ha kell nyitottak új utakra lépni!
Pályatervezési és álláskeresési tanácsadás:
Ajánlom mindazoknak a kismamáknak, anyukáknak, akikben megfogalmazódott a pályamódosítás gondolata vagy „egyszerűen csak” szeretnének tudatosabban és felkészültebben nekivágni az álláskeresésnek!
A tanácsadás tartalmi felépítése:
Segítséget kapsz erőforrásaid feltérképezéséhez, a számodra megfelelő szakterületek meghatározásához.
Összehangoljuk a munkaerő-piaci lehetőségeket és elképzeléseidet!
Tudni fogod, hogy hol kutasd fel azokat a munkaköröket, melyek érdekesek lehetnek számodra!
Garantáltan lesz egy jó önéletrajzod és motivációs leveled.
Ismerni fogod a jellemző kiválasztási módszereket, melyekből előzetes ízelítőt, a felkészüléshez praktikus tanácsokat kapsz! Lehetőséged van próbainterjúra, amit visszajelzés követ!
Legyen bármilyen kérdésed, elakadásod, a továbblépéshez szakmai támogatást kapsz!

TEMATIKA:
1.                  Pálya(újra)tervezés
Ha esetleg új utak és lehetőségek irányába szeretnél nyitni, segítünk feltérképezni belső
erőforrásaidat és végigvezetni a tervezés egyes lépésein.
2.                  Álláskeresési eszközök
Bemutatjuk az egyes álláskeresési csatornákat, azok hatékonyságát, hogy a te szakmai
elképzeléseidhez mérten melyek lennének a legeredményesebbek
Útmutatást adunk, hogy mire figyelj az önéletrajz és motivációs levél megírásakor, elvárások és apró praktikák, melyek segítenek kitűnni a tömegből, miközben egy kicsit a munkáltató szerepébe is bele helyezkednek a résztvevők!
3.                  Állásinterjú és egyéb kiválasztási módszerek
Hogyan készülj, mibe menj egy interjúra, mire kíváncsi és várhatóan milyen kérdésekkel
igyekszik ezt feltérképezni a munkáltató, milyen fizetési igény reális a régióban és országos kitekintésben, mindez tanulságos szituációs feladatokon keresztül!
A képzés igény szerint személyes tanácsadással is kiegészül, amikor kétszemélyes helyzetben is felteheted kérdéseidet!


4.
KOMLÓSI BOGLÁRKA
TEK Coach©, dúla

STRESSZOLDÁS KINEZIOLÓGIAI  ÉS COACHING MÓDSZEREKKEL
A dúlaság, a coaching és kineziológiai módszerek ötvözésével, elsősorban a várandósság, anyaság, nőiséggel, női életúttal kapcsolatos elakadások megoldásában lehetek segítségére a hozzám fordulóknak.

A dúla, mint szülés körüli asszonytársi segítség, számomra nem merül ki a várandósság és szülés körüli és utáni kísérésben, támaszban. Életünk során, számtalanszor megismételjük, újra játsszuk azt a problémamegoldási stratégiát, ahogyan a világra jöttünk, egészen addig, míg ezt valamilyen módszerrel újra nem írjuk, fel nem oldjuk magunkban. Minden egyes nagy válaszútkor, döntéskor szinte újra meg újra meg kell születnünk, világra kell engedni önmagunkat, ahhoz, hogy továbbléphessünk. Egy vállalkozás, vagy szellemi gyermek (pl. könyv) világba engedése is megkívánja a megfoganás, várandósság, a vajúdás és a megszületés és táplálás fázisait. Ehhez nyújtok kísérést a kineziológia és a coaching ötvözésével a dúlai nézőpontot érvényesítve.
Ezen kívül természetesen bármilyen stresszt okozó élethelyzet megoldásának elősegítésében rendelkezésére állok a hozzám fordulóknak.

Ki is a TEK Coach? A TEK Coach segíti ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében elsősorban kineziológiai módszereket és coaching technikákat használ. 
A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja az ügyfél életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával. Az érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre. A módszerről bővebben: http://europa-akademia.hu/transzgeneracios-epigenetikus-kineziologia-tek%C2%A9

Ki a dúla? A dúla görög eredetű szó, segítő asszonytársat jelent. Dúlának tekintjük azokat a személyeket, akik a szülés előtt, alatt vagy után – az egészségügyi ellátórendszert kiegészítve – igény szerinti fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújtanak a szülő nőnek, illetőleg családjának. (www.module.hu)

5.
OSZLÁCSNÉ LIKER BEATRIX
óvodapedagógus, stresszoldó, családanya

STRESSZOLDÁS A MINDENNAPOKBAN
A stressz mindennapi életünk része, sajnos elkerülhetetlen! Aki elkerüli, magát az ÉLETET kerüli el.

Oszlácsné Liker Beatrix (Betti) vagyok, óvodapedagógus, stresszoldó, és családanya, és pont ez utóbbi szerep  volt az, ami erre az útra terelt engem.
A négy alkalmas tanfolyam keretein belül megismertetlek Benneteket egy-két légzés- és stresszoldó technikával, melyeket a hétköznapokban is tudtok alkalmazni családtagjaitokon, Önmagatokon – kezetekbe vehetitek az irányítást életetek nehezebb időszakaiban!
Miről lesz még szó?
Betekintést nyerhettek a KINEZIOLÓGIA, a BACH-, MAUI ESSZENCIÁK, a CSAKRÁK világába, és beszélgetünk az oly sokakat érintő DISLEXIA kérdéséről is.

+ AJÁNDÉK: Minden kedves résztvevőnek horoszkópra szabott Bach virág cseppek, mely az adott jegy pozitív értékeit erősíti, a negatív vonásait pedig lágyítja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése