2014. április 20., vasárnap

Kinema Design - Kis-Németh Mária tervező

www.kinema.hu
https://www.facebook.com/kinemadesign

1. Pár mondatban írd le, hogy mivel foglalkozol!

Munkáimnak két fő vonulata van. Az egyik a színekre épülő, kemencében üvegolvasztással készült, modern, letisztult vonalam, a másik pedig a környezettudatos énemből fakadó újrahasznosított kollekcióim, ahol régi boros-, pezsgős-, vagy pálinkás üvegekből és régi tárgyakból valami teljesen új születik a kezem alatt. (fogas, ékszertartó, ékszer vagy épp egy palacktál).

Describe in a few sentences what you do!
There are two main streams to my work. One stream covers jewellwery makin gin glass melting furnace, I have a collection of modern, simple pieces of glass jewellery, and the other is a collection of recycled objects (hangers, jewellery hangers) made of old wine, champagne and palinka bottles.

2. Miért pont ezt az anyago(ka)t választottad?

Miért? Mert imádom az üveg minden formáját. Szeretem a színek játékát, vagy épp a régi vagy új palackok formáit. De az üvegen kívül minden régi tárgy nagy hatással van rám, így az üveggel szívesen kombinálok más anyagokat is.
Why did you choose these material(s) in particular?
Why? Because I simply love glass, all forms of it. I love how the colours play, I love the shape of old and new bottles. But besides glass, I also like all antique items, they all leave an impact on me, so I combine materials, too.
3. Mikor fedezted fel magadban a fogékonyságot, tehetséget?
Már egész gyerekkoromtól kezdve valamilyen formában kreatívkodtam, és ez azóta is folytatódik.

When did you realise you have talent?
I was involved in some sort of a creative activity or another since I was a child, and this has continued since.

4. Honnan merítesz ötleteket, inspirációt?
Bárhonnan tudok inspirálódni, egy zenéből, filmből vagy utazásból, de az elmúlt 1,5 évben egyre inkább a fotózás került előtérbe.


Where do you get ideas, inspiration from? I can get inspired from anywhere, from music, from a movie, during travelling, but in the past year and a half photography came to the forefront.

5. Mi a "civil" foglalkozásod?
Lakberendező a végzettségem, és mostanában környezettudatos életet élve, öko háztartást vezetve, újrahasznosítással foglalkozva, elindítottam egy személyes blogot Greenema néven. Úgy éreztem ami Kinemába nem fér bele, főzés, fotózás, öko háztartás azt a kinema zöld hajtásaként meg tudom mutatni. Mára már Ökocsoportvezető lettem, és Budafokon ahol élek hamarosan egy saját Ökokört fogok vezetni. Nagy kihívás, élvezem! .-)

What is your „civil” profession?

I am an interior designer. I started a blog named Greenema based on my experience living an environmentally responsible life, keeping a green home and being involved in recycling. I felt I could show everything that does not fit into Kinema in this blog: cooking, photography, eco-friendly house-keeping. By now I became an Ecogroup leader and I will soon be leading my own Eco circle in Budafok, where I live. It’s a huge challenge, I enjoy it very much!

6. Van még ezen kívül hobbid, kedvenc időtöltésed? Régen a festészet volt, de mostanában a fotózás lett a hobbim. A családból kaptam kölcsön egy fotómasinát, mert nekem még nincs sajátom, és az elmúlt két hónapban nagy boldogan összenőttünk a fényképezőgéppel.

What do you do in your free time?
In the past painting was my hobby, now it is photography. I borrowed a camera from a relative and the last two months I spent bonding with it.

7. Hogy néz ki egy munkanapod? Mikor, hol dolgozol?
Teljesen változó és rugalmas van, hogy csak háttérmunkákat végzek, van, hogy csak alkotok, de persze az a legjobb, ha egy napba keverhetem a kettőt, sajnos ez elég ritkán adatik meg. Most itthon alakítottam ki magamnak saját kezűleg, újrahasznosított anyagokból egy pici műhelyecskét. Remélem azért hamarosan lesz majd az otthonomtól független alkotói térben is részem, akár más kreatív emberekkel, közel a lakhelyemhez, hogy csak bringával oda tudjak gurulni.

What does your work process look like? When, where do you work?

It is completely flexible and changing, there are days when I am only doing background work, there are days when I am focusing on creating, naturally, I like having both in one day, but this happens really rarely. I have made a DIY small workshop in my home, from recycled material. I hope to have a creative space separate from my home one day, maybe even with other creative people; a place independent but close to my home, a place I can reach by bike.

8. Hogy néz ki egy munkafolyamat?
Első lépés a tervezés folyamata. Mindig van nálam egy kisfüzet és ha bármikor valami eszembe jut, azt oda felírom vagy felskiccelem. Igyekszem egyedi, csak magamra jellemző ékszereket vagy tárgyakat tervezni. Sokat járok garázsvásárokra és ha valami megtetszik, megveszem, mert tudom egyszer megtalálja a párját és új tárgy születhet belőlük. Ha megvan az ötlet, utána minél magasabb minőségben elkészítem. A minőség mindig nagyon fontos számomra. Egy tárgy elkészítése utána jön a marketing rész a sok-sok háttérmunka (fotózás, blogolás stb.)

What does your work process look like?

The first step is designing. I always have a little notebook with me and whenever I have an idea, I write it down or draw it. I aim at creating unique, customised jewellery and items. I go to garage sales a lot and whenever I like something, I buy it, because I know one day it will find its pair and a new object will be born. If there is an idea, I tend to realise it, of quality as high as possible. Quality is of primary importance to me. After creating the item comes the marketing and plenty of background work (photos, blogging, etc.)

9. Mi a marketing stratégiád (csak ami elárulható:))?
Magamat adom, és remélem a minőségi termékeim magukért beszélnek.

What is your marketing strategy?
I am true to myself and I hope my high quality products speak for themselves.

10. Hobbi vagy vállalkozás?
Vállalkozás. Másként nem lehet 100%-ban oda tenni magam. Persze hobbiként kezdtem, de amikor felismertem, hogy amit csinálok az kinőtte magát, akkor el kellett döntenem, hogy merre tovább.
Hobby or main source of income?
I am an entrepreneur. Otherwise I would not be able to do this 100%. Of course, I started it as a hobby, but when I realised what I was doing outgrew itself, I needed to decide what to do next.

11. Mik a terveid a jövőre nézve?
Tervem az mindig van. J Szeretek megújulni, fejlődni, tanulni, hogy maximalista lévén minél jobb dolgok kerüljenek ki a kezeim közül.

Plans for the future?
I always have plans. I like to be renewed, to developed, to learn. I am striving to achieve the best.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése