2013. december 14., szombat

KataPult - Kiss Kata alkotásai

1. Pár mondatban írd le, hogy mivel foglalkozol!
Gyerekeknek készítek játékokat, illetve mindenkinek illatos dolgokat, levendulával, más növényekkel megtöltött párnákat, díszeket.

Describe what you are doing!
I make toys for children, scented pillows filled with lavender (and other herbs) and ornaments for adults.

2. Miért pont ezt az anyagot választottad?
Bármilyen anyagot szívesen használok, de a nagy kedvenc egyre inkább a designer anyagok. Ezek mintáit tervezők, többségében külföldiek álmodják meg, évről-évre új kollekcióval jelennek. Általában következő évben nem adják ki az előző évi mintákat, így a designer anyagok kis szériás alkotásokat tesznek lehetővé.

Why did you choose this material in particular?
I like all kinds of textiles, but designer materials are becoming my favourite. Their patterns are ideas of designers (mainly from abroad), and every year a new collection is launched. Usually the material from previous years is not manufactured, so designer textiles allow creations in small volumes.

3. Mikor fedezted fel magadban a fogékonyságot, tehetséget?
Gyerekkorom óta szeretek alkotni. Mindig benne volt valamilyen formában az életemben. Hol az üvegfestésbe, hol az agyagozásba lettem szerelmes, de öntöttem gipsztárgyakat, és festettem is egy időben. Aztán következett a virágkötés, most pedig a textilszerelem.

When did you realise you have talent?
I have been creating ever since I was a child. First I was in love with glass painting, then ceramics, later casting plaster objects, I even painted for a while, which was followed by flower arrangement, and now love for textile.

4. Hobbi vagy vállalkozás?
Hobbi, de hivatalosan, számlaképes vagyok. A hátránya a vállalkozói létnek, hogy forgalomtól függetlenül egyforma összegű a fizetnivaló.

Hobby or main source of income?
It’s a hobby, but an official one, since I pay tax. The drawback of being an entrepreneur is that the contributions are invariable and independent from the sales.

5. Hol lehet vásárolni Tőled, személyesen találkozni?
Havonta egyszer részt veszek a Bödön Termelő és Kézműves piacon Szegeden. Ott lehet velem személyesen találkozni, egyébként a Facebook oldalamon a Kata Pulton (https://www.facebook.com/kisskatapult), és a meska.hu-n a kis virtuális boltomban is megtalálhatóak a dolgai, evakatyusa néven.

Where can people order from you or meet you in person?
Once a month you can meet me on Bödön Piac in Szeged. You can also order from me via my Facebook page (https://www.facebook.com/kisskatapult) or on meska.hu, under the name evakatyusa.

6. Honnan merítesz ötleteket, inspirációt?
Az ötletek, az inspiráció mindenben benne van. Ettől függetlenül a rajzfilmek inspirálnak leginkább. A mesék.

Where do you get ideas, inspiration from?
It is everywhere, but I am most inspired by cartoons and fairy tales.

7. Vannak-e visszajelzések, szoktak-e írni, képet küldeni a vásárolt áruról, van, hogy valaki mondja, másnál látta és beleszeretett, ezért keresett meg?
A vásárlók többsége visszajelez, mert valóban fontos nekik, a személyes kapcsolat velem, ezért nem vásárolnak szupermarketben. Nagyon szép leveleket kapok, általában szerelmesek a megvásárolt dolgaimba.

Do you get feedback from your customers?
The majority of the customers gives me feedback, because it is important for them to have a personal contact with me, this is why they don’t buy mass products in a supermarket. I get very touching letters, since the customers are usually in love with the things they buy from me.

8. Mi a marketing stratégiád?
Igyekszem jó kapcsolattartó lenni, ami nem esik nehezemre, mert szeretek emberekkel foglalkozni. És rajta kell az embernek az ujjait tartani a piac pulzusán, hogy érezze merre lüktet.

What is your marketing strategy?
I aim at having a good relationship with my customers, which is not a difficult task, since I like talking to people. Plus, one must keep their hand on the market’s pulse, to see where it’s heading.

9. Hogy néz ki egy „munka”napod? Mikor dolgozol? Van külön műhelyed, munkaasztalod, zegzugod az otthonodban?
Az egyik szoba a műhelyem, de mivel sokat próbálom, nézem egymáshoz az anyagokat, általában szétterítem az egész házban, és mindenfele van valami anyag. Mindig mást csinálok, nem szeretek legyártani sok egyforma dolgot. Ha elkészítek 3 párnát, utána másba fogok.

What does your working day look like?
One of the rooms is my workplace, but since I am matching textiles a lot, I use all the rooms in the house, material is usually spread out everywhere. I always do different things, since uniformity bores me. After I finish sewing three pillows, I start doing something else.
 
10. Hogy néz ki egy munkafolyamat (ötlet, rajzolás, tervezés, anyag megvétele, elkészítés, fényképezés, árusítás)?
Szeretem a a figuráimat kitalálni, bár van pár szabásmintám is. Sokat rajzolok, és aztán valamikor életet lehelek a kis papírlényekbe. Anyagra, ollóra, majd a varrógép alákerülnek. Kevesebbszer előfordul, hogy a textil inspirál, ez ritkább, inkább a figurákhoz keresek anyagot.

What does a work process look like?
I like to invent my figures, although I also have a few patterns. I draw a lot and then realise them later. First I redraw them on the material, cut them, and then sew them. Rarely the material inspires me, usually it is the figure I search the material for.

11. Mik a terveid a jövőre nézve?
Egyelőre nem gondolkozom többen, mint amit most teszek. Varrogatok másodállásban, hobbiból, szerelemből. Soha nem tudnám főállásban végezni, mert nem szeretek sorozatgyártani, szeretem a szabadságot.

What are your plans for the future?

I am currently not thinking about anything more than what I’m doing right now. I am sewing as a hobby. I could never do it as a full-time job, because I like custom products, I like freedom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése