2014. január 13., hétfő

Beck Krisztina - Hungarian Provence

1. Mi jelenti számodra az „ideális otthon”-t?
 
Közhelyes lesz a válaszom, de az a hely, ahova jó hazamenni. J  Nálunk mi terveztük meg a házunk minden zugát. Kényelmes lett, hívogató, jó elrendezésű. Barátaink és a családunk tagjai szintén szeretnek hozzánk jönni. Szeretem, hogy amikor belépek a házunkba minden a helyén van. A bútorok, a tárgyak. Jó érzéssel tölt el, hogy sikerült jól megcsinálni otthonunkat, büszke vagyok.
What is an “ideal” home in your opinion?
My answer will sound as a cliché, but in my opinion, an ideal home is a place where it feels good to come home. In our case, we designed every single square meter of the place. Our friends and family also like “coming home” to our place. I love the fact that everything is in its place, furniture, decorations. It gives me great pleasure and makes me feel proud that we were able to create such a wonderful home.
2. Ha belépsz valahova, azonnal látod min kellene változtatni, hogy otthonosabb legyen?
Azonnal kiszúrom, igen.  Ha kérik a véleményem, akkor  természetesen elmondom.  De szívesen adok tanácsot is. Sokszor hívnak barátok és ismerősök, főleg amióta van a blog. Örülök, hogy kikérik a véleményemet.  
When you enter a room, do you always instantly see that needs changing to make it more homely?
 I spot it immediately, yes. If they ask for my opinion, I’ll tell them. But I am glad to give advice, too. Friends, close and less close ones, call me to ask me about my opinion, especially since I started the blog. I am glad they are curious about what I have to say.
3. Ha látsz egy érdekes megoldást (magazinban, az interneten vagy ismerősnél), megpróbálod otthon megvalósítani?
Otthonunkban sok dolog így történt. Anno nem volt még olyan sok diy meg lakber blog. Csak külföldi magazinok voltak, meg pár oldal az interneten.  Ha jó ötlet találok azt megosztom az olvasókkal is.
When you see an interesting solution (in a magazine, on the Internet or at somebody’s place) do you try to realise it in your own home?
Many things happened this way in our own home. At the time there weren’t so many DIY and home decor blogs. There were only magazines from abroad, and a few web pages. If I see a great solution, I put it on my blog.

4. Hogy jöttél rá, hogy van érzéked a lakberendezéshez, illetve kézügyeszséged az átalakításhoz?
 
Elkezdtünk építkezni, előtte tervezgetni, és aztán már csak azt vettem észre, hogy ez nekem nagyon tetszik. Utána született meg a blog is 2009-ben.
How did you realise you have a good taste for home décor and dexterity for remaking?
We started building our house, and planning before that, and I realised I can do it. The blog came after that, in 2009.
5. Gyermekeid érkezése miképpen befolyásolta, hogy mit tartasz otthonosnak szépnek?
Nem befolyásolta ezt Máté megszületése. A gyerekszobát is örömmel terveztem meg és készítettük el a férjemmel közösen. Egy dolog van nagyon máshogy. Kevés lett az időm a pakolásra és a háztartásra. J
How did the birth of your child influence what you consider homely, beautiful?
Máté’s coming to world did not influence this at all. I was happy to design his room and my husband and I were glad to build it together. One thing is different, though – I have less time to clean and keep the house.

6. Sokan mondják, hogy gyermekük születése után felfedezték alkotói vénájukat – Te is?
Eddig is kötődtem a blogomhoz, de most még jobban. A Hungarian Provence volt az első gyermekem. Eleinte és mostanság is vannak benne sikereim. Jó érzés nagyon. Nem beszélve arról, hogy kikapcsol. Nekem az egy más világ.
Many women claim the birth of their children brought out the creativeness in them – what about you?
I was attached to my blog even before that, but now even more. Hungarian Provence is my firstborn. I have had success with it in the past and now, this feels really good. Not to mention the fact that it relaxes me and takes me to another world.

7. Mi a kedvenc időtöltésed, mi kapcsol ki a legjobban?
Alvás, mozi, találkozás a barátokkal. Illetve az, ha kettesbe lehetek a férjemmel. Mindezekre mostanság kevés idő jut az ő munkája és a Máté mellett, de igyekszem azért úgy alakítani a dolgokat, hogy valami beleférjen. Tudod a női praktikák…
What is your favourite past time activity, what relaxes you the most?
Sleeping, going to the movies, meeting with friends, spending time alone with my husband. I am able to spend less time on these lately, what with my work and Máté, but I still try to organise my life so as to fill it all in. Women’s tricks...

8. Mik a kedvenc blogjaid / Which are your favourite blogs?
Van egy pár, íme kettő / I have a few, I’ll mention two:





9. Magyarországon miben kellene a leginkább fejlődnünk otthonteremtés terén?
Azt látom, hogy elég sokan nyitottak a diy, az ötletes és az olcsóbb átalakításokra.  Személy szerint én nem szeretem a kirívó és nagyon színes otthonokat. Sokszor, sokan nem is veszik észre, hogy dolgok mennyire nem passzolnak egymáshoz, mégis összepasszítják őket. Na de ezért vannak a szakemberek, a diy és a lakber blogok, egyfajta iránymutatás nyújtanak.
Where does Hungary need to develop when talking about home-creating?
I think many people are open to DIY solutions, to creative and cheaper remakes. I personally don’t really like very extreme and colourful homes. Many people often don’t see that the things they have matched don’t really match. But that’s what the experts, the DIY and home decor blogs are here for, to offer guiding.
 
10. Mivel foglalkozol jelenleg (otthon, blog, munka, hobbi)?
Itthon vagyok a 10 hónapos Mátéval. Mellette blogolok, meg a többi teendőt intézem: tehát gyereknevelés és háztartás.
What are you currently involved in (home, blog, work, hobby)?
I am on maternity leave with my 10-month-old son, Máté. I am writing my blog and running errands: so basically bringing up a child and housekeeping.

11. Mik a terveid a jövőre nézve?
 
Minden évben tűzök ki terveket. Ilyen szempontból babonás vagyok, meg nem is szeretek róla beszélni, hátha nem jön össze, de egyet elárulok. Idén szeretném, ha újra lenne blogtalálkozó.
What are your plans for the future?
I make plans for each year. I am a bit superstitious, so I don’t like talking about it, not to jinx it. But I will tell you one – I would like to organise another blog meeting this year.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése